Grzyby. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej - Hanna Szymanderska

Grzyby. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Hanna Szymanderska

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370738686
EAN:
Format: 245 x 225
Oprawa: twarda
Stron: 112
Data wydania: 2011-05-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
29.99
książka
33.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. "Grzyby" to szósty tom piętnastotomowej serii.

Dowiesz się z niego m.in.:
  • jakie grzyby nie nadają się do suszenia,
  • dlaczego smardze trzeba sparzyć przed przygotowaniem,
  • czym faszerować grzyby,
  • jak robi się salceson z grzybów, kiełbaski z opieniek oraz wiele innych dań, którymi zaskoczysz gości.

Książka "Grzyby. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej"
Hanna Szymanderska