Fizjologia smaku - Anthelme Brillat-Savarin

Fizjologia smaku

4.00 Oceń książkę!

Autor: Anthelme Brillat-Savarin

Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy
ISBN: 9788364822124
EAN:
Format: 123 x 195
Oprawa: twarda
Stron: 256
Data wydania: 2015-04-21
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
23.99
książka
24.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz - mimo okresu niełaski - pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Książka "Fizjologia smaku"
Anthelme Brillat-Savarin