Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem - Aleksandra Seghi

Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem

4.00 Oceń książkę!

Autor: Aleksandra Seghi

Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788379438914
EAN:
Format: 160 x 215
Oprawa: miękka
Stron: 240
Data wydania: 2015-06-03
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
23.99
książka
27.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem.

Książka młodej Polki, ktoacute;ra wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko. Autorka opowiada ciekawe historie z życia w Toskanii, opisuje święta, targi lokalne i inne wydarzenia, w ktoacute;rych uczestniczyła. W każdym rozdziale podaje przepis na danie kuchni włoskiej zilustrowany kolorowym zdjęciem. W książce znajdziemy też wiele fotografii z Toskanii.

Aleksandra Seghi ndash; absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od siedemnastu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polakoacute;w. Autorka książek: Smaki Toskanii, Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem, Zielona Toskania, Domowa kuchnia włoska oraz stron: aleksandraseghi.com, polacywewloszech.com i blogoacute;w: turystawtoskanii.blogspot.com, gasamodobio.blogspot.com. Odpowiada za rubrykę kulinarną w magazynie "La Rivista". Pisze artykuły dla portali: Cooklet, BosaMama.pl. Wspoacute;łpracuje z gazetą "W piekarni. W cukierni". W Toskanii prowadzi kursy kulinarne. Oproacute;cz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Na co dzień mama Julii.

Książka "Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem"
Aleksandra Seghi