Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej - Szymanderska Hanna

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Szymanderska Hanna

Wydawnictwo: REA
ISBN: 9788375443400
EAN: 9788375443400
Format: 245 x 170 x 72
Oprawa: Twarda
Stron: 1064
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
43.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki.
Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej.
Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.

Książka "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej"
Szymanderska Hanna