Encyclopaedia of Polish Cuisine - Szymanderska Hanna

Encyclopaedia of Polish Cuisine

4.00 Oceń książkę!

Autor: Szymanderska Hanna

Wydawnictwo: REA
ISBN: 8371416377
EAN: 9788371416378
Format: 240 x 170 x 56
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2009
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
82.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wersja anglojęzyczna.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.

Książka "Encyclopaedia of Polish Cuisine"
Szymanderska Hanna