Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Maria Wajgner; Renata Tylińska

Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń książkę!

Autor: Maria Wajgner; Renata Tylińska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375441284
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 304
Data wydania: 2007-01-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
39.49
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi.

Książka omawia podstawowe zagadnienia z zakresu pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarskoturystycznej.

Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam po wykonaniu ćwiczeń mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych.

Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

Numer dopuszczenia MEN: 22/2007

Książka "Ekonomia i prawo w hotelarstwie. Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Maria Wajgner; Renata Tylińska