EBOOK Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż - Grzegorz Ostrowski

EBOOK Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż

4.00 Oceń książkę!

Autor: Grzegorz Ostrowski

Wydawnictwo: Inpingo sp. z o.o.
ISBN: 9788363149970
EAN: 5EEC8C2BEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 32
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
4.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Nitki, wstążki, kokardki, świderki… Rodzajów makaronu są setki. I cały czas trwają dyskusje na temat, skąd ten uniwersalny produkt pochodzi. Chińczycy twierdzą, że makaron to ich wynalazek, a przepis we Włoszech znalazł się za sprawą podróżnika Marco Polo. Włosi temu nie dają wiary i twardo obstają przy wersji, iż to oni wymyślili makaron. Niektórzy zaś historycy twierdzą, że ciasto makaronowe było już znane w starożytnym Rzymie. Jaka jest prawda? Prawda jest taka, że makaron to chyba najbardziej uniwersalny produkt w kuchni. Można z niego wyczarować wspaniałe dania w kilkanaście minut.
     Z jakim sosem podawać różne rodzaje makaronu? Tylko z najbardziej smakowitym! Choć nie ma sztywnych reguł, przyjęło się, że długi i cienki makaron najlepiej pasuje do sosów na bazie oliwy oraz owoców morza
Makarony i ryż
Risotto – receptura klasyczna
Penne z sosem śmietanowo-serowym z zielonym pieprzem
Nasi goreng, czyli ryż smażony z rozmaitościami
Spaghetti z błyskawicznym sosem pomidorowym z boczkiem
Spaghetti z krewetkami w sosie śmietanowo-cytrynowym
Tagliatelle w sosie śmietanowym z tuńczykiem
Tagliatelle z szynką i zielonym groszkiem
Spaghetti z oliwkami i pomidorami
Lazania pomidorowo-serowa
Smażony makaron ryżowy z grzybami mun i zielonym groszkiem
Paella z owocami morza i kurczakiem

Książka "EBOOK Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż"
Grzegorz Ostrowski