EBOOK 50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym - Michel Montignac

EBOOK 50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym

4.00 Oceń książkę!

Autor: Michel Montignac

Wydawnictwo: Artvitae
ISBN: 9788378848981
EAN: D222078FEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 128
Data wydania: 2013
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
18.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

To już 25 lat, odkąd Michel Montignac jako pierwszy na świecie zaproponował użycie koncepcji indeksu glikemicznego w odchudzaniu. Jego idea znana pod nazwą Metoda Montignac jest nadal nadzwyczaj aktualna, a zalecenia w niej zawarte zostały potwierdzone naukowo w tysiącach publikacji medycznych. Szczególnie zalecana jest przez diabetologów jako zapobieganie i leczenie cukrzycy typu 2 oraz kardiologów u osób o podwyższonym ryzyku arteriosklerozy. Michel Montignac zapoczątkował nową erę żywienia. Dzieło to kontynuuje dziś Jego małżonka, która jest również współautorką przepisów prezentowanych w tej książce. Wszystkie proponowane przepisy charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, a dania z nich przygotowane sa pyszne i dają na długo uczucie sytości, przy jednoczesnej normalizacji przemiany materii. W konsekwencji spożywanie tych potraw obniża wagę ciała (FazaI) lub ją stabilizuje (Faza II), co poprawia samopoczucie i jest dobrodziejstwem dla zdrowia. Metoda Montignac od ćwierćwiecza przywraca zdrowie i radość życia milionom ludzi na całym świecie!

Książka "EBOOK 50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym"
Michel Montignac