Dziczyzna - Szymanderska Hanna

Dziczyzna

4.00 Oceń książkę!

Autor: Szymanderska Hanna

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370738723
EAN: 9788370738723
Format: 225 x 245 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 122
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
36.00
książka
40.49zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

?Dziczyzna? to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa,
* jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna,
* ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem,
* w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza,
* dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.

Książka "Dziczyzna"
Szymanderska Hanna