Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej - Hanna Szymanderska

Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Hanna Szymanderska

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370738716
EAN:
Format: 245 x 225
Oprawa: twarda
Stron: 116
Data wydania: 2011-05-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
29.99
książka
31.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii "Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej" prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świeświetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

"Drób" to ósmy tom piętnastotomowej serii.

Dowiesz się z niego m.in.:
  • co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
  • czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
  • po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
  • skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
  • jak usunąć kości z kaczki. Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Książka "Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej"
Hanna Szymanderska