Domowy wyrób nabiału - Farrell-Kingsley Kathy

Domowy wyrób nabiału

4.00 Oceń książkę!

Autor: Farrell-Kingsley Kathy

Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377733653
EAN: 9788377733653
Format: 235 x 165 x 16
Oprawa: Miękka
Stron: 212
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.97
książka
29.90zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.
Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii.
W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.

Książka "Domowy wyrób nabiału"
Farrell-Kingsley Kathy