Dobra kuchnia Pasztety - Czarkowska Iwona

Dobra kuchnia Pasztety

4.00 Oceń książkę!

Autor: Czarkowska Iwona

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362521845
EAN: 9788362521845
Format: 210 x 135 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 48
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
4.97
książka
5.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Pasztet to potrawa przyrządzona ze zmielonego mięsa, podrobów, boczku, słoniny, warzyw, grzybów, ryb, sera, a nawet owoców. Podaje się ją na ciepło lub zimno, jako apetyczną przystawkę lub pożywne danie obiadowe. Wspaniale smakuje z sosami i żurawiną, kaparami, marynowanymi grzybami, piklami, gruszkami, brzoskwiniami i śliwkami w occie.
Podstawowymi składnikami pasztetów mięsnych są oczywiście różne gatunki mięs: cielęcina, wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, a nawet strusina. Pasztety wegetariańskie można przyrządzać z warzyw, grzybów lub różnych gatunków sera. Do pasztetów na zimno serwuje się zimne sosy, sałatki, pikle, owoce i grzyby w occie oraz świeże pieczywo. Pasztety to zbiór najlepszych przepisów na wyśmienite pasztety mięsne i wegetariańskie, które staną się doskonałym uzupełnieniem codziennego menu, jak i wykwintnego przyjęcia.

Książka "Dobra kuchnia Pasztety"
Czarkowska Iwona