Dobra kuchnia Marynaty i przetwory kwaszone - Bąk Jolanta

Dobra kuchnia Marynaty i przetwory kwaszone

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bąk Jolanta

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362521777
EAN: 9788362521777
Format: 210 x 135 x 4
Oprawa: Miękka
Stron: 48
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
3.97
książka
3.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś - na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych - chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków.
Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.

Książka "Dobra kuchnia Marynaty i przetwory kwaszone"
Bąk Jolanta