Dobra kuchnia Kluski knedle pierogi - Czarkowska Iwona

Dobra kuchnia Kluski knedle pierogi

4.00 Oceń książkę!

Autor: Czarkowska Iwona

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362521814
EAN: 9788362521814
Format: 210 x 135 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 48
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
5.50
książka
5.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kluski, pierogi czy knedle przez dziesięciolecia miały opinię potraw niezdrowych i bardzo tuczących. Dziś ten pogląd jest kwestionowany i coraz częściej zwraca się uwagę na ich zalety. Potrawy bazujące na produktach mącznych dają długotrwałe uczucie sytości i nie tuczą, jeśli nie zjada się ich w nadmiernej ilości.
Serwowane z produktami mącznymi dodatki są źródłem niepotrzebnych kalorii. Ciężkie sosy i tłuste sery dodawane do makaronów czy klusek można jednak zastąpić warzywami i lekkimi sosami z oliwą lub jogurtem, tym samym nie tylko eliminując zbędny tłuszcz, ale podnosząc również walory smakowe potrawy. Warto wiedzieć, że kluski, makarony, knedle i pierogi dostarczają organizmowi potrzebne białko, błonnik, sole mineralne i witaminy. Kluski, knedle, pierogi to propozycja dla tych, którzy chcą poznać nowe przepisy na mączne potrawy i cieszyć się ich smakiem bez wyrzutów sumienia oraz lęku o swoją figurę.

Książka "Dobra kuchnia Kluski knedle pierogi"
Czarkowska Iwona