Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka - Helena Ciborowska; Anna Rudnicka

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka

4.00 Oceń książkę!

Autor: Helena Ciborowska; Anna Rudnicka

Wydawnictwo: Lekarskie PZWL
ISBN: 9788320048674
EAN:
Format: ...
Oprawa: miękka
Stron: ...
Data wydania: 2014-09-18
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
124.99
książka
164.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.

Zawiera on:
  • omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
  • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
  • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania.

    Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej

    Książka "Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka"
    Helena Ciborowska; Anna Rudnicka