Dietetyka i żywienie kliniczne -

Dietetyka i żywienie kliniczne

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Urban Partner
ISBN: 9788376098999
EAN:
Format: 205 x 295
Oprawa: miękka
Stron: 324
Data wydania: 2013-10-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
58.99
książka
158.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych.
Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych.

Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia.
Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności.

Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych.

Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie

Książka "Dietetyka i żywienie kliniczne"