Dieta wegańska na cztery pory roku - Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa

Dieta wegańska na cztery pory roku

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa

Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381511476
EAN: 9788381511476
Format: 230 x 160 x 18
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
32.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka.
W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.
W książce znajdziesz:
- informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
- makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
- źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
- przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.

Książka "Dieta wegańska na cztery pory roku"
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa