Dieta w walce z rakiem. Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie - Richard Beliveau; Denis Gingras

Dieta w walce z rakiem. Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie

4.00 Oceń książkę!

Autor: Richard Beliveau; Denis Gingras

Wydawnictwo: Delta W-Z
ISBN: 9788371757204
EAN:
Format: 220 x 220
Oprawa: miękka
Stron: 214
Data wydania: 2011-03-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
24.49
książka
29.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.

Książka "Dieta w walce z rakiem. Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie"
Richard Beliveau; Denis Gingras