Dieta śródziemnomorska w chorobach sercowo-naczyniowych i cukrzycy - Szostak Wiktor B., Cichocka Aleksandra

Dieta śródziemnomorska w chorobach sercowo-naczyniowych i cukrzycy

4.00 Oceń książkę!

Autor: Szostak Wiktor B., Cichocka Aleksandra

Wydawnictwo: Medyk
ISBN: 9788364045219
EAN: 9788364045219
Format: 200 x 200 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 152
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
56.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Niniejsza publikacja przedstawia korzystny wpływ diety śródziemnomorskiej na przeciwdziałanie chorobom metabolicznym powodowanych miażdżycą (takim jak zawały serca, udary mózgu, nadciśnienie tętnicze) oraz otyłością i cukrzycą. Nie znaczy to jednak, że dieta ta nie może być także pomocna w profilaktyce innych chorób dietozależnych, jak niektóre nowotwory, schorzenia układu nerwowego i oczu czy osteoporoza.

"Jesteśmy tym, co jemy, jak głosi przysłowie. Spośród wielu diet opisywanych, stosowanych i propagowanych przez fachowców i ignorantów, jedynie dieta śródziemnomorska posiada dowody na korzystny wpływ na najczęściej występujące choroby naczyniowe i metaboliczne.  Prof. Wiktor Szostak i dr Aleksandra Cichocka są wybitnymi naukowcami oraz praktykami zajmującymi się od lat wpływem sposobu odżywiania na zdrowie. Dlatego ich książka zawiera nie tylko kliniczne dowody na skuteczność diety śródziemnomorskiej, naukowe podstawy jej efektów, ale również wskazówki jak stosować ją codziennym żywieniu. Dzięki Autorom możemy, chociaż w kuchni poczuć się jak mieszkańcy słonecznych krajów południa Europy!"

Książka "Dieta śródziemnomorska w chorobach sercowo-naczyniowych i cukrzycy"
Szostak Wiktor B., Cichocka Aleksandra