Dekorowanie potraw - Bangert Elisabeth

Dekorowanie potraw

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bangert Elisabeth

Wydawnictwo: KDC Klub dla Ciebie
ISBN: 9788325802424
EAN: 9788325802424
Format: 285 x 215 x 10
Oprawa: Twarda
Stron: 88
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Desery, lody, alkohole ? chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podawać je w plastikowych lub glinianych naczyniach, wiadomo, że dopiero postawienie ich na stole w połyskującym szkle będzie odpowiednią oprawą. Dlaczego w takim razie nie serwować w szklanych naczyniach zup, sałatek, dań głównych i placków ? Niebanalny sposób podania może zamienić tradycyjne potrawy w specjały niczym z hollywoodzkiego bankietu ? nawet nie wyobrażasz sobie, jak wykwintnie może wyglądać zupa pomidorowa, sałatka kiełbasiana albo gulasz wieprzowy! W książce zamieszczono ponad 50 przepisów, a także praktyczne porady na temat serwowania potraw w szklanych naczyniach.
Dzięki niej zaskoczysz gości zarówno wyszukanymi specjałami (mleko o smaku marchwi i curry lub zupa szparagowa z krewetkami), jak i najzwyklejszymi parówkami z frytkami!

Książka "Dekorowanie potraw"
Bangert Elisabeth