Dania z owoców - Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona

Dania z owoców

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362976720
EAN: 9788362976720
Format: 240 x 165 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 112
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
11.47
książka
13.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.

Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.

Książka "Dania z owoców"
Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona