Czerwone złoto Kryminał kulinarny - Hillenbrand Tom

Czerwone złoto Kryminał kulinarny

4.00 Oceń książkę!

Autor: Hillenbrand Tom

Wydawnictwo: Smak Słowa
ISBN: 9788364846731
EAN: 9788364846731
Format: 205 x 125 x 20
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: 348
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
14.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

Książka "Czerwone złoto Kryminał kulinarny"
Hillenbrand Tom