Ciasta. Encyklopedia kulinarna - Iwona Czarkowska

Ciasta. Encyklopedia kulinarna

4.00 Oceń książkę!

Autor: Iwona Czarkowska

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362521807
EAN:
Format: 210 x 290
Oprawa: twarda
Stron: 256
Data wydania: 2011-11-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
32.99
książka
34.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Pieczone lub na zimno. Z makiem, serem, czekoladą, owocami, warzywami. Ciasta drożdżowe, francuskie, kruche, ptysiowe. Babki, mazurki, keksy, pierniki, tarty i torty...

Ciasta, jak wszystkie inne potrawy, potrzebują przypraw i dodatków. To dzięki nim, jeszcze zanim wyciągniemy blachę z piekarnika, rozchodzi się wspaniały kuszący zapach, któremu trudno się oprzeć.

""Ciasta Encyklopedia kulinarna"" to ogromny zbiór przepisów na fantastyczne wypieki, dzięki którym dom wypełnią zapachy z czasów beztroskiego dzieciństwa. To również doskonała pozycja dla tych, którzy rozpoczynają przygodę z tymi specjałami - książka, oprócz przepisów, zawiera praktyczne porady dotyczące sposobu pieczenia poszczególnych rodzajów ciasta, doboru odpowiednich dodatków i przypraw, a także wielu kulinarnych tricków, które ułatwią osiągnięcie mistrzowskich efektów i przywołanie smaków dzieciństwa.

Książka "Ciasta. Encyklopedia kulinarna"
Iwona Czarkowska