Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności -

Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Wydawnictwo WNT
ISBN: 9788379262427
EAN:
Format: 165 x 238
Oprawa: miękka
Stron: 400
Data wydania: 2015-06-30
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
75.00
książka
76.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

W tomie pierwszymnbsp;omoacute;wiono:

  • zakres i rolę chemii żywności,
  • budowę i podstawowy skład surowcoacute;w oraz produktoacute;w żywnościowych,
  • funkcję wody, składnikoacute;w mineralnych, sacharydoacute;w, tłuszczoacute;w, białka, niebiałkowych związkoacute;w azotowych i witamin w produktach żywnościowych,
  • naturalne barwniki surowcoacute;w,
  • substancje wpływające na smak i zapach żywności.

Książka "Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności"