Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą? - Hans-Ulrich Grimm

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą?

4.00 Oceń książkę!

Autor: Hans-Ulrich Grimm

Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788364278280
EAN:
Format: 205 x 145
Oprawa: miękka
Stron: 352
Data wydania: 2014-06-18
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
28.99
książka
32.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów "Nie jedz tego!" i "Cukrowa mafia", którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.

Książka "Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą?"
Hans-Ulrich Grimm