Branża gastronomia. Zasady żywienia człowieka. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Hanna Kunachowicz; Halina Turlejska; Elżbieta Czarnowska-Misztal

Branża gastronomia. Zasady żywienia człowieka. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Hanna Kunachowicz; Halina Turlejska; Elżbieta Czarnowska-Misztal

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302091490
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 255
Data wydania: 2009-02-17
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
33.99
podręcznik
39.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h

Podręcznik jest przeznaczony dla ucznioacute;w klasy II i III technikum ndash; do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go roacute;wnież studentom studioacute;w licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.

Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omoacute;wiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktoacute;w spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP.

Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczegoacute;lnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz skutki popełnianych błędoacute;w w żywieniu.

Stan prawny aktualny na 2007 rok.




Numer dopuszczenia MEN: 10/00

Podręcznik "Branża gastronomia. Zasady żywienia człowieka. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Hanna Kunachowicz; Halina Turlejska; Elżbieta Czarnowska-Misztal