Branża gastronomia. Repetytorium i testy egzaminacyjne. Egzamin zawodowy. Kelner. Kwalifikacja T.9. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Piotr Dominik

Branża gastronomia. Repetytorium i testy egzaminacyjne. Egzamin zawodowy. Kelner. Kwalifikacja T.9. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Piotr Dominik

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302150333
EAN:
Format: 170 x 245
Oprawa: miękka
Stron: 152
Data wydania: 2015-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
36.49
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h

Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawoacute;w testoacute;w do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testoacute;w oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminoacute;w potwierdzających kwalifikacje w zawodzie (wg nowej formuły).

Treści repetytorium oraz testoacute;w i zadań praktycznych dotyczą m.in. takich kwestii, jak stanowisko pracy kelnera, systemy obsługi kelnerskiej, predyspozycje i umiejętności niezbędne do wykonywania tego zawodu, zasady obsługi kelnerskiej, opracowywanie karty menu, przyjmowanie i rejestrowanie zamoacute;wień, zasady nakrywania stołu, bielizna i zastawa stołowa, sprzęt serwisowy, sztuka podawania potraw i napojoacute;w, zwyczaje żywieniowe roacute;żnych narodoacute;w oraz sztuka barmańska.

Podręcznik "Branża gastronomia. Repetytorium i testy egzaminacyjne. Egzamin zawodowy. Kelner. Kwalifikacja T.9. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Piotr Dominik