Armenia od kuchni - Marek Kulka; Narine Karapetjan-Kulka

Armenia od kuchni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Marek Kulka; Narine Karapetjan-Kulka

Wydawnictwo: Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
ISBN: 8372501882
EAN:
Format: 160 x 215
Oprawa: miękka
Stron: 104
Data wydania: 2005-01-18
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
14.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ormianie twierdzą, że ich kuchnia to poemat, w którym każda linijka ma swój aromat. Opinię tę potwierdzają odwiedzający ten kraj turyści. Niezwykle aromatyczna, egzotyczna i wykwintna kuchnia ormiańska należy do najlepszych na Kaukazie. Tradycje kulinarne Armenii sięgają 3 tysięcy lat. Na przestrzeni dziejów obszar między Morzem Czarnym a Morzem Kaspijskim był zamieszkiwany przez wielkie cywilizacje: Persów, Greków, Rzymian, Arabów i Turków. ścierały się tam różne wpływy, również kulinarne, a ich ślady można znaleść w dzisiejszej kuchni tego kraju.

Książka "Armenia od kuchni"
Marek Kulka; Narine Karapetjan-Kulka