Apteka żywności. Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności - Jean Carper

Apteka żywności. Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jean Carper

Wydawnictwo: Vesper
ISBN: 9788361524069
EAN:
Format: 155 x 230
Oprawa: miękka
Stron: 348
Data wydania: 2008-10-21
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.99
książka
27.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Apteka żywności

Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.
Oto przykłady zaczerpnięte z książki:
- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;
- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;
- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;
- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.

Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.
- John Naisbitt, publicysta

Wspaniała książka... prawdziwy majstersztyk.
- Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore
Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.

Książka "Apteka żywności. Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności"
Jean Carper